Biserica Sf. Ierarh Nicolae

Biserica Sf. Ierarh Nicolae

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Şotânga a fost construită între anii 1836-1838 şi este un monument religios de o valoare şi o valoare şi o frumuseţe deosebită, ridicată din contribuţia minerilor şotângeni, în cursul multor ani.

A fost construită în formă de cruce, având 32 m înălţime, cu trei turle, cu un mare cafas în care încap 200 persoane. Mobilierul interior , catapeteasma, uşile de la intrare au fost lucrate artistic cu frumoase sculpturi în lemn de stejar, după modelul „Mitropolia” din Târgovişte. Pictura a fost lucrată în frescă, în stil bizantin şi este un monument religios de o valoare artistică deosebită. Scenele foarte multe la număr, sunt încadrate de frumoase ornamente care măresc mult frumuseţea picturii.

Clipboard01 Clipboard02 Clipboard03 Clipboard04

Monumentalitatea acestei construcţii este mărită şi de faptul că locuitorii au numit-o „Catedrala minerilor şotângeni”. În această biserică slujesc preoţii parohi Zegheru Ioan şi Ailenei Ioan Ciprian, care reuşesc să adune la sfintele slujbe un număr mare de credincioşi.

 

ADRESA: Com Șotânga, Str. Principală

COD LMI – DB-II-m-B-17706

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.